每天都饮六七瓶水330ml以前我仔唔中意饮水?

每天都饮六七瓶水330ml以前我仔唔中意饮水,一饮水都系饮一两淡,发烧时就一口都唔饮,所以我老公听人讲放小小葡萄糖,结果都唔饮,宜家我就放指甲大小甘噶陈皮落去,每天都饮六七瓶水,而且自己要求要饮,但我老公又话饮得多会唔会唔好[激动][激动]唔饮又担心饮得多又担心

全部回答

我仔同你架差不多大,情况又系一样。以前哎都吾肯饮,宜家倒几多都饮埋,饮完罗住个奶瓶继续吸吾肯放!有时仲自己要求要饮水

我仔饮白开水的,有时自己要求饮,每日都饮好多水,霖唔明点解有D宝妈话自己小朋友唔饮水,唉!我完全系无办法体会了!

总系饮白开水好点,以前我仔都五饮白开水的,后尾听医生建议讲多同距干杯,甘样会引导距去饮水的好效果,所以我B一得闲就饮水干杯,你都不防试下厉种法,五系从小到大都饮惯着有味的水,以后大了就更加难饮白开水的了。