八浪理论后几个浪为什么不叫6浪7浪8浪,而是叫a浪b浪c浪

全部回答

波浪理论 你们应用在日线还是在周线上啊?

    艾略特。《波浪理论》认为,一个完整的最小市场波动,只可能由八个子浪构成,其中前五浪因波动趋势整体向上,故约定俗成称为推动五浪,或者称为上升五浪。后三浪因波动趋势整体向下,故约定俗成称为A、B、C调整三浪,或者称为下跌三浪。
  但具体称谓,则根据市况不同而有所差异。在牛市中,A浪为下跌浪,B浪为反弹浪,C浪为下跌浪。  在熊市中,则刚好相反,A浪为反弹浪,B浪为下跌浪,C浪为反弹浪。涵盖整个牛市与熊市的一个循环级市场波动,共由一四四个子浪构成,每个子浪均有八个浪构成,浪级可分为九级。
  当然,至于投资者如何正确数浪的问题,则是仁者见仁、智者见智。正所谓“横看成岭侧成峰,远近高低各不同。  不识庐山真面目,只缘身在此山中”。祝好运~!。

前5浪是上升阶段。后3浪是下降阶段。后3浪为a浪b浪c浪是为了不混淆概念。