上海有怎样的历史文化?

上海有怎样的历史文化

全部回答

    上海地区历史悠久。早在6000多年前, 上海西部地区已有人类劳动、生息。战国时 期,上海地区属楚,为春申君黄歇封地。相 传黄歇疏凿黄浦江,故黄浦江又称春申江, 上海亦别称“春申”、“申”。
  上海的文明史由来已久,经历了从海滨渔村到现代大城 市的漫长发展过程。古代上海一带为海滨 渔村,松江(今吴淞江)下游一带,有“扈读” 之称,后“扈”演变为“滬”,是上海简称 “沪”的由来。    随着江南地区经济的勃兴, 上海一带生产也开始发展。

  因上海地处长 江入海口,运输便利,遂逐渐发展成为一 个繁忙的贸易港口。上海地处吴越古地, 自古承袭吴越文化熏陶,当地人民生活中 的点点滴滴无不体现着吴越文化的特色。 上海的开放性使上海的文化中又渗透有一 些西方文化特色。