regret的用法和它的相关词组?

全部回答

    vt。 1。 懊悔;因。。。而遗憾[+v-ing][+that] I regret that you see it like that。 你这样看待这件事,我很遗憾。
   I believe you will regret leaving Paris。   我相信你会为离开巴黎而后悔的。 I regret the loss of her friendship。
   我为失去她的友谊而遗憾。 2。 痛惜;哀悼;思念 I regret his death。 我对他的逝世痛惜不已。   3。 为。。。抱歉,遗憾[+to-v][+that] I regret to say that I am unable to help you。
   很抱歉,我爱莫能助。 vi。 1。 感到后悔;感到抱歉;遗憾 Those who have not bought insurance are now regretting。
     那些没有买保险的人现在后悔了。 n。 1。 懊悔,悔恨;抱歉,遗憾[U][C][(+at/for)] Shelley had no regrets for his actions。
   雪莱对他的行为一点都不感到后悔。 He felt no shame and no regret。     他既不感到羞愧也不感到遗憾。
   2。 哀悼,悲叹[U][(+over)] He expressed regret over the death of your father。 他对你父亲的逝世表示哀悼。
   3。 表示谢绝的短柬[P] 。

regret [rigret] n. 遗憾, 悔恨, 抱歉, 歉意 vt. 为...感到遗憾, 后悔, 惋惜, 哀悼, 懊悔 vi. 感到抱歉 have no regrets 没有遗憾