亚平宁半岛是指意大利吗

全部回答

亚平宁半岛(意:penisola appenninica,英:Apennine Peninsula),也称意大利半岛(意:Penisola italiana,英:Italian Peninsula),自北部波河平原向南到地中海中部,因贯穿该半岛的亚平宁山脉而得名。

亚平宁半岛,即意大利半岛,自北部波河平原向南到地中海中部,因贯穿该半岛的亚平宁山脉而得名。与西班牙、葡萄牙所在的伊比利亚半岛、希腊等国所在的巴尔干半岛并称为南欧三大半岛。

亚平宁半岛(意:penisola appenninica,英:Apennine Peninsula),也称意大利半岛(意:Penisola italiana,英:Italian Peninsula),自北部波河平原向南到地中海中部,因贯穿该半岛的亚平宁山脉而得名

    是的。亚平宁半岛又称意大利半岛,是南欧的三大半岛之一。突出于地中海中部,介于第勒尼安、亚得里亚、伊奥尼亚三海之间。面积约25。1万千米3,北以阿尔卑斯山脉同中欧、西欧分隔。
  亚平宁山脉从西北向东南组成半岛骨干。半岛以地中海气候为主,冬季温暖多雨,夏季炎热干燥。海岸线曲折、多良港。  矿藏以汞、铝土、天然气、岩盐和大理石为主。水能资源丰富。农业生产以小麦、玉米、马铃薯、甜菜与葡萄、柑橘、油橄榄等为主。

  亚平宁半岛又名意大利半岛,形如一只靴子。位于地中海之北,是南欧洲三大半岛当中的一个。亚平宁半岛北起阿尔卑斯山脉的南面山麓,南至地中海中心,长达1000公里。  除了整个亚平宁山脉、圣马力诺及梵蒂岗都在半岛之上,意大利的大部分国土也在其中。