求一首歌名

有一首新,香港人唱的,有两个男,我不知道他们的名字,他们这首歌中,在香港看命相的玲玲也在歌里唱了. 歌名我不记得了,MV中出现过"农夫"的字眼.] 请问是什么歌啊?

全部回答

    歌曲:农夫系你老死 歌手:fama 农夫 专辑:音乐大亨 • 搜索 "农夫系你老死"mp3 打印预览 (嘉琳)有什么不妥 做一个朋友尽管说 不需要承诺 五千年的历史难道还不够 向前走 你走的每一天我都会在背后 fama 农夫 嘉琳-农夫系你老死(remix) 作曲:dj tommy 作词:农夫 (c)我好细个就好想问下我妈妈 点解普遍人都讨厌赞美人地全家 反而侮辱?祷耙唤簿痛蟀?要?诳诮采嘈?诨?你无野呀话?" 我地中华民族中国大陆十二亿?用?点解无哂礼义之邦??点解去到外国反而会见到有人 会对住你微笑对你'沙lum' 对住洋紫荆花我问 我地可唔可以一齐黎 俾d勇气厚d面皮 讲句做个老死 做个老死 (嘉琳)不需要承诺 有什么不妥 做一个朋友 五千年的历史难道还不够 还不够 (6)点解同人讲声唔该都?钅?一句唔该做死人又?钕?可能特别钟意sai人但系细路见到碧咸 系咪会识行你地有无色盲 黑色眼珠睇返黄色皮肤?司褪O凳兜?永远无话称赞你睇下地铁车站 一对一对一对冷冷??好似今次城市再不灿烂 点解个个都习惯?罾涞?点解条town个个都?頳own 我同人揸下手做个friend系傻??我对住呢一代讲下爱系扮野 太恐怖你日日对住部电脑 ?h唔到人倾诉 记住记住仲有农夫系度 (c)我细细个谂野已经独到又精湛 系?钰诺憬鈊人毒辣又冰冷唔出声 以前叫"鼓起个腮" d靓妹反而要"cool d 丫再" 系咪新年代定系一代不如一代 无几耐憎恨就会代替左爱 个社会风气 d靓仔都自私到死 唔过黎凶你就惊好似泄左道气 一大炸油鸡卤味抛过黎 你系咪好肚饿唧 点解唔讲句 做个老死 做个老死 fama 农夫 嘉琳-农夫系你老死(remix) (嘉琳)不需要承诺 有什么不妥 做一个朋友 五千年的历史难道还不够 还不够还不够 。