熊仔鼠肚?a好返,但?S好臭,點算?

我之前第一隻肚?a?茏惺?今日??pat pat已??o?窳?不過??唔到??蟊?睇唔到?定硬,不過?诔缮矶己贸?尤其??pat pat,??S仲未好返,定?S?粑段聪?而且?谑?枚?點???诔敉龇恃?至於第二隻,今日仲?襁^昨日,而且?谥?S長毛鼠,?萌馑?黐住好多木糠,好難??!點算?

全部回答

    只?S睇臭唔臭or唔??S唔知?诤梅滴?一定要???诩扰判刮锶ロ孪鹊? ?鼠鼠?????a出??,睇落就好易較???a完耐左,乾晒都唔出奇,而?诘囟?S肚?a緊,就算?S??好返,?舳歼沓銎? A。
    分辨肚?a: 1)?乐丶群靡追??黠@地?到鼠鼠既便便?同??如果初期既肚?a就較難去分 2)你可以拎鼠鼠既排泄物上手?钕?最好?S?谂懦???幽?過一?,1分?度啦,即摸好易?S好林),睇下??糜?唔洗???谏眢w?舆闶录仍?唔?贸?其??最好?S成日??尤?z查鼠鼠既排泄物,因?槿绻澳?拥噙^,就好難分?S咪特?e林or硬左,我成日都??钭? 3)留意鼠鼠肛門一???扇??竦?但便秘都???但??唔難分??S肚?a定便秘 4)清晒??籠之後,再仔?留意?诩扰判刮?S咪真?S比平日多左,如果平日?恿粢饧仍?,就較用呢??方法難分,不過多?抵爸v既方法已可分到 B。
    鼠鼠臭既??題,一定要等鼠鼠完全好返,加上清理返鼠鼠近patpat既毛先???畛? 千萬唔好用白既野,例如香?_?龇弁究?因?槟豥都好易令鼠鼠過敏,?乐剡^敏?钍笫笏劳黾?而且用左都唔??椭?白味加埋鼠鼠既臭味?S十分臭,我較耐之前用過,用過一次因太臭而?佑?之後先知?羞^敏??題 C。
    鼠鼠肚?a到??你既?S長毛鼠?罹吐?ヾ,平日都已?好易整到D尿整到臭,肚?a就更??你可以考?]一下,??多一??人?褪滞笫蠹糇蠼黳atpat既毛,但一定一定要好小心,唔好剪到鼠鼠 如果唔想?钭鰋r?有判募仍?,可以?下用暖水?褪笫竽?但?緊,一定要同鼠鼠做好保暖,唔好俾吹風親鼠鼠,唔?S好易令鼠鼠感冒,抹完?裨倌ㄇ?? D。
    鼠鼠患病想補充返營養,最好就?S買D?片OR白麵包俾鼠鼠食,其他鼠零食之?就唔好啦,要戒口 肚?a?S好易令鼠鼠瘦,?緊留意多D水樽有???題,肚?a既?r候如果?铀?,好似?水,鼠鼠而家瘦左再?水,就好危險了 。

病去如抽丝,等等再看看。。。。。。。。。。