世界上都有什么宗教?

如果想了解某一宗教的起源、发展有没有什么推荐书籍,还有有哪些著名的宗教战争? 谢谢

全部回答

    世界性的三大宗教是佛教(大乘佛教,小乘佛教或南传佛教,藏传佛教或喇嘛教),基督教(天主教,东正教,新教),伊斯兰教。 民族宗教著名的有道教(中国),神道教(日本),犹太教,伏都教(非洲贝宁,拉美一些国家),印度教(印度,尼泊尔等),锡克教(印度,阿富汗),耆那教(印度),苯教(本教,中国西藏),萨满教(中国北方少数民族,俄罗斯西伯利亚某些民族),琐罗亚斯德教(拜火教,祆教,古代波斯宗教,目前在伊朗和印度少数地区仍有分布),高台教(越南),和好教(越南),巴哈伊教(巴哈教,创始于伊朗,分布在世界各地),儒教(就是儒家学派,中国,日本,韩国),东巴教(中国纳西族)。
     我曾经读过《释迦牟尼传》,《爱的成就—圣母玛丽亚传》和《圣经人物传记》,应该对了解佛教和基督教的起源有一点帮助。 东晋葛洪著《神仙传》我没读过,此书是研究道教发展史的重要资料。
   宗教战争我熟悉的只有十字军东征,1096年到1291年,前后六次,是西欧天主教会领导的对东方伊斯兰教国家的侵略战争。   1209年到1255年天主教阿比尔十字军讨伐清洁派教徒的战争也很著名。
   1419年到1434年的捷克胡斯战争也是以宗教改革为旗帜爆发的。