深圳究竟有几个区呢?

深圳到底有几个区捏?

全部回答

    深圳市共设6个市辖行政区,即福田区、罗湖区、南山区、盐田区、宝安区、龙岗区,和4个功能区,即光明新区(隶属宝安行政区)、龙华新区(隶属宝安行政区)、坪山新区(隶属龙岗行政区)、大鹏新区(隶属龙岗行政区)。
  下辖51个街道、622个社区。2010年7月1日深圳区域一体化。   2007年5月31日,深圳市委、深圳市人民政府宣布:成立光明新区,管辖公明、光明两个街道。 2008年10月18日,南山区蛇口片区增加前海湾保税港区。
  (深圳唯一的保税港区,不属于行政区划,而是特定的贸易功能区) 2009年6月30日,坪山新区正式挂牌,这是深圳新设立的第二个功能区,管辖:坪山街道、坑梓街道、大工业区。   2011年10月27日,深圳市政府新闻办宣布增设龙华新区、大鹏新区。
  龙华新区将包括宝安区龙华、大浪、民治、观澜4个街道;根据公开信息,该片区四个街道全部面积181。99平方公里,总人口近300万。大鹏新区将包括龙岗区大鹏、葵涌、南澳3个街道,该区域总面积约294。
    18平方公里,总人口约15万人左右。2011年12月30日,龙华新区、大鹏新区同时挂牌成立,成为深圳第三、第四个功能区。