Is cust famous in China? I have a cousin going to take the

  I have a cousin going to take the college entrance Exam next year, and she ask me if she should take cust as her choise。 I know cust is famour in US, but there are so many bad saying about cust in china, like the low ranking, only 15th? I am worrying if she have to/like to stay in China, and if cust is not famour enough in China, it's not worth for my cousin to go to cust, because the score is so heigh for entering cust, ranking 3rd, 4th? Sorry for not being able to print chinese。

全部回答

    首先,科大的英文缩写是USTC 我觉得这个问题在逻辑上有些问题。因为分太高、排名太低就不值得报考?且不说排名问题,科大是国内出国率最高的大学,每年有25%以上的本科毕业生能够获得美国著名大学全额奖学金。
  再者排名也是见仁见智的东西,上海交大高等教育研究所的《2003年世界大学排行》中科大排名国内第三,并被欧盟承认,比起一些根据学校规模进行的排名要科学很多。
     欢迎了解中国科大! 科大的毕业生去向(77%国内外深造,比例全国第一) 科大的学术地位、成就和排名(上海交大高教所和英国泰晤士报均把科大排大陆高校第三) 作为唯一直属于中科院的大学,科大的优势? 。

    报考中国科大,你绝对不会后悔。 1。中国科大国内外深造比例连续几十年全国第一。请看科大毕业生去向的具体统计: 2。作为唯一直属于中科院的大学,科大在教学科研上具有独一无二的优势。
   3。科大的学术地位和排名:上海交通大学高等教育研究所推出的大学排行榜上,科大已经连续2年在该排行榜上排列中国大陆第三。  英国《泰晤士报》推出的大学排行榜上,科大也名列前3。
  无论国内还是国外,科大的声誉和地位都是毋庸置疑的。 4。请光临科大招生论坛,这儿有非常详细的报考信息,也是个非常好的交流平台。 欢迎报考中国科大!。

cust..

It should be USTC. USTC, Peking University and Tsinghua Univesity are the most 3 famous universities in USA.

The official name should be Univerity of Science and Technology of China, (USTC).

cust是什么